Araştırmacılar ve firmalar gelişen son teknolojiyi işitme cihazları üzerine entegre ederek sürekli yenilik ve fırsat yakalamak üzerinde çalışıyorlar. Bu bağlamda işitme cihazlarının tasarımına yeni sinyal işleme stratejileri geliştirmenin yollarını arıyorlar. Sinyal işleme, normal ses dalgalarını, bir işitme cihazı kullanıcısı için kayba uğramamış mevcut işitme düzeyi ile mümkün olan en iyi eşleşmeyi sağlayarak güçlendirilmiş sese dönüştürmek için kullanılan yöntemdir.
Ulusal Sağırlık ve Diğer İletişim Bozuklukları Enstitüsü (NIDCD) tarafından finanse edilen araştırmacılar ayrıca işitme cihazlarının anlamayı geliştirmek için konuşma sinyallerini nasıl iyileştirebileceğini de geliştirmeye devam ediyor.Buna ek olarak, araştırmacılar daha iyi işitme cihazları tasarlamak ve üretmek için bilgisayar destekli teknolojinin kullanımını araştırıyorlar. Araştırmacılar ayrıca ses iletimini iyileştirmenin ve gürültü girişimini, geri bildirimi ve kapatma etkisini azaltmanın yollarını arıyorlar. İşitme Cihazları Ek çalışmalar, işitme yeteneğinin test edilmesi zor olan çocuklarda ve diğer gruplarda işitme cihazlarını seçmenin ve takmanın en iyi yollarına odaklanmakta.
Ormia ochracea
Araştırmacı bilim insanları, işitme cihazlarının mikrofonlarını daha iyi tasarlamak için hayvan modellerinden öğrenilen metotları kullanmakta. Bu bağlamda Ulusal Sağırlık ve Diğer İletişim Bozuklukları Enstitüsü (NIDCD) destekli bilim adamları, sineğin kulak yapısının bir sesin kaynağını kolayca belirlemesine izin verdiği için minik sinek Ormia ochracea’yı inceliyorlar. Yani bilim adamları, işitme cihazlarına minyatür yönlü mikrofonlar tasarlamak için sineğin kulak yapısını model olarak kullanıyorlar. Bu mikrofonlar, belirli bir yönden (genellikle bir kişinin baktığı yönden) gelen sesi yükseltir, ancak diğer yönlerden gelen sesleri yükseltmez. Yönlü mikrofonlar, diğer sesler ve seslerle çevrili olsalar bile, insanların tek bir konuşmayı duymalarını kolaylaştırma konusunda büyük umut vSamsun Sest ediyor